Etusivu - startsida - homebage

Tuo ajatus omista kotisivuista ei suinkaan ole syntynyt hetken mielijohteesta. Ensimmäisiä omia sivumalleja rakentelin varmaankin jo vielä töissä ollessani samaten kuin hankin ensimmäisen internet-liittymän. HTML-alkeet opiskelin silloisen työnantajani opastuksella. Ehkä silloin ei vielä kuitenkaan motivaatiota tai tarvetta omien sivujen julkaisemiseen ollut ...tai ehkä ei rohkeuttakaan, enkä tarkoita rohkeutta tekniseen toteuttamiseen.
Voi olla että tuohon aikaan itsekritiikki oli tiukempi seulainen?

Tänään kun vuosia on kulunut riittävästi..., olisiko rohkeutta tullut lisää..., tai olisiko itsekriittinen kynnys madaltunut..., tai...? No, ainakaan tätä, että sivut nyt julkaisen, ei voi panna nuoruuden syyksi, mutta ehkä riittävät ikävuodet ovat myös riittävä puolustus...?

Siis jotain osia näistä sivuista on syntynyt jo runsaat puolikymmentä vuotta sitten, ja kun 2001 jäin eläkkeelle tuo ajatus omien sivujen rakentamisesta eli edelleenkin. Kun jossain vaiheessa päädyin sitten myöskin eläkeläisjärjestötoimintaan mukaan ja niin omien sivujen sijasta rakentelin tuolloisen liittymän kotisivut eläkeläisyhdistykselle jossa toimin.
---------
15.11.2007
Tällöin julkaisin nuo ensimmäiset WEB-sivuni. Tuo silloinen liittymä oli suomalaisen tv-kanavan tarjoama ilmainen internet-liittymä. No, tänään nuo sivut ovat jo historiaa sillä kyseinen palveluntarjoaja on lopettanut kotisivupalvelun.

Kun vuonna 2005 hankin sitten laajakaistan niin siinä yhteydessä tuli huomattavasti paremmat edellytykset omien kotisivujen hoitamiseen ja näin pikkuhiljaa sitten kypsyi päätös näiden sivujen julkaisemisesta.......

.... no, se oli toinen kokeilu ........

..... tuokin vaihe on jo historiaa .....

--------
4.8.2008
Aluksi nuo kotisivuni olivat siis laajakaistaoperaattorini palvelimelle, kunnes....
...nyt kesällä 2008 sitten rekisteröin tuon oman domain-nimen (www.orajarvi.net) ja hankin myöskin tuon ns. web-hotellin eli palvelinkonetilaa näille kotisivuille suomalaiselta palveluntarjoajalta

--------

Näiden omien kotisivujen ohella olen rakennellut sivut valtakunnalliselle eläkeläisjärjestölle http://www.keloliitto.fi/index.htm, sekä parille sukuseuralle http://www.kylli-niva.net/, sekä http://www.tuoma-kauvosaari.net/. Noita sivuja myös ylläpidän

toukokuu 2017

Vaihdoin palveluntarjoaa. Sivut ovat nyt Webhotelli.fi palvelimella.

Näin.... ja tänään siis vietän eläkeläisen ansaittua vapaata mikäli "harrastukset" sallivat. Näitä eläkeläisen harrastuksia on sukututkimus, joka tällä hetkellä on eniten aikaa vievä ja tämä tietokoneen parissa askartelu vie osansa ja kytkeytyy kyllä saumattomasti tuohon sukututkimukseen ja pitäisi tässäkin yrittää ajan tasalla pysytellä. Kuntoilenkin - talvella hiihtelen - käyn aina silloin tällöin kuntosalilla - jne........ Kotiseudullakin Tornionjokivarressa pitää käydä silloin tällöin. Siellä on mökki kotitaloni mailla.

PS. 20.11.2010
Tässä on näitä sivuja ylläpidetty jo vuosia ja homma näyttää jatkuvan. Etenkin tuo sukututkimusharrastus näyttää vievän miestä mukanaan ja aina tulee jotakin muutakin uutta rustailtua näille sivuille.
Sukujutut-sivut ovat aina suhteellisen suosittuja.

Etusivulle